Mutari Obiecte Grele

Piesele grele de mobilier, seifurile, pianele și pianinele devin toate mult mai ușoare dacă în mutarea lor se folosește mai mult mintea decât mușchiul. Succesul mutărilor de obiecte grele începe prin stabilirea unei strategii de acțiune: pe unde să scoatem sau să aducem obiectul, dacă există suficient loc pe lat, pe lung, dacă trece pe ușa apartamentului/casei sau îl demontăm.

Cum procedăm ca mobilierul greu să nu zgârie parchetul, gresia, pereții sau ușile? Inclusiv lăzile frigorifice, copiatoarele sau imprimantele de mari dimensiuni trebuie abordate astfel dacă se dorește mutarea lor într-un sediu de firmă, într-o sucursală, o unitate ori într-un magazin.

Mutarea mobilei voluminoase, a mobilei grele, a canapelelor masive, a elegantelor și impunătoarelor piane și pianine necesită răbdare și grijă deosebită, dar și mușchi antrenați și acționați de o minte iscusită, de o persoană experimentată care să lucreze în echipă cu altele după același plan. Riscul de accidentare sau deteriorare va scădea la zero – misiune îndeplinită!

Impachetarea obiectelor grele inainte de mutare

Mutarea seifelor, a caselor de valori, a obiectelor deosebit de grele sau a pieselor masive de mobilier începe doar după împachetarea tuturor acestora, integral sau a pieselor componente. Împachetarea/ ambalarea protejează atât bunul în sine cât și suprafețele cu care intră în contact în timpul manipulării în incintă, pe scări, pe casa scării etc.

Dincolo de folii, pentru mobila grea se folosesc cu precădere pături speciale pentru mutări, care pot acoperi integral suprafața de protejat și care au proprietăți de amortizare a șocurilor și de eliminare a riscului de zgâriere.

mutari obiecte grele bucuresti
mutari pian bucuresti

Mutarea unui pian sau a unei pianine cu Mutari.ro

Mutarea pianelor ridică probleme doar în raport cu greutatea de cel puțin 150 kg a acestora, poate chiar dublu, fiindcă dimensiunile lor nu sperie pe nimeni. Placa de fontă și placa de rezonanță din lemn masiv îngreunează totul considerabil. Procesul de mutare solicită un efort de echipă și o atenție sporită, fiindcă vorbim de multe piese componente care se cer tratate în mod corespunzător, multe muchii și multe mii de euro ca valoare (plus că mai poate avea și valoare sentimentală).

În această logică, dimensiunile pianului redevin importante – echipa noastră măsurând pianul pe toate laturile pentru a planifica traseul optim și a pune la punct strategia de mutare a pianului, via ușă, via fereastră, scări sau lift, poartă mică sau poartă mare și autospecială de transport. Folosim cu sfințenie pături speciale de transport. De asemenea, și pianina necesită aceeași atenție, fiind o versiune ceva mai mică și diferită pe alocuri ca formă, dar având același apetit pentru zgârieturi în cazul în care este cărată în mod neglijent.

Mutarea unui seif cu Mutari.ro

Comparativ cu relocarea unui pian, lucru important și sensibil, mutarea seifului presupune pe deasupra o forță considerabilă și acțiunea concomitentă, fermă și disciplinată a tuturor celor implicați. Un seif de antracit de 160 cm înălțime cântărește chiar și 350 kg gol, și el va fi înconjurat de profesioniștii noștri în mutări de obiecte grele astfel încât ridicarea de la sol să îi implice pe toți în același timp, deplasarea să fie făcută în deplină siguranță și efortul să fie distribuit în mod egal. Pașii făcuți sunt mici iar opririle sunt dese pentru a ne asigura că seiful este prins în continuare în chingi și că deplasarea se întâmplă conform traseului extrem de bine stabilit și recapitulat înainte.

Cărucioarele, chingile solide și ușor de manevrat, precum și lizele speciale, care suportă greutăți mari și care sunt prevăzute cu roți speciale pentru coborârea treptelor, sunt folosite de noi cu îndemânare la fiecare lucrare de mutare a obiectelor grele. 6 colegi din colectivul Mutări.ro vor avea echipamentul necesar și vor manipula seiful cu pricepere. Nu e deloc de joacă cu un asemenea mastodont metalic, ce prezintă ranforsări la uși și în interior. Noi, echipa Mutări.ro, luăm misiunea mutării seifelor în serios.

firma mutari seif bucuresti

Cautati o firma de mutari ? Cereti o cotatie gratuita!

Contactati-ne!